24 Ocak 2011 21:55 | |
Sır | Semsek (şanlıurfa) Malzemeler 1 kg. un, 1/2 kg. kıyma, 1 demet maydanoz, 3 su bardağı sıvı yağ (kızartma için), 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı tuz. Hazırlanışı Un bir tepsiye konur, tuz ve su eklendikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Yaş bez altında 5-10 dakika dinlendirilir. Soğanlar incecik doğranır, kıyma ve tuz eklendikten sonra 15-20 dakika boyunca kavrulur. Maydanozlar incecik doğranır. Kavrulmuş kıymaya maydanoz, karabiber, tarçın eklenilip karıştırılarak bir tarafa ayrılır. Hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alındıktan sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yapılır, daire şeklinde açılır. Hazırlanmış içten konup dairelerin bir tarafı diğerinin üzerine gelecek şekilde kapatılır. Kenarları ince ince Verevine katlanır. Bir tavaya yağ konup kızdırılır, hazırlanmış semsekler, iki yüzü pembeleşinceye kadar bu yağda kızartılır. Servis tabağına alınır. Sıcak servis yapılır. |