24 Ocak 2011 22:10 | |
Sır | Kabak oturması (şanlıurfa) Malzemeler 1,5 kg. taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ½ kg. orta yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyması, 4 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 kaşık Urfa yağı, 2 su bardağı kızartmak için sıvı yağ, 2 tatlı kaşığı tuz. Hazırlanışı Kabaklar yıkanıp yuvarlak yuvarlak doğranır, üzerine tuz serpilip süzgeçte bekletilir, sulanması sağlanır. Bir tavaya kıyma konur, yarım su bardağı su eklenip pişirilir. Daha sonra bir kaşık yağ konup kıyma kavrulur, karabiber eklenip karıştırılarak bir tarafa alınır. Bir tavaya sıvı yağ konulur kızdırılır,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların iki yüzü kızartılır, kenarlı bir tavaya dizildikten sonra kavrulmuş kıyma, dizilmiş olan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar üzerine serilip yarım bardak su ile on onbeş dakika pişirilir Sarımsaklar soyulup tuzla iyice dövülerek yoğur da katılır. Yemek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la servis yapılır. |