24 Ocak 2011 22:27 | |
Sır | Bamya güveci (şanlıurfa) malzemeler: 1- yarım kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaş-konserve-kuru olabilir. 2- 1 baş sarmısak 3- 3 baş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 4- 1 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 5- tuz-karabiber 6- 3-4 tane yeşil sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 7- yarım kğ[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı 8- 3 kaşık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 9- sıvı yağ (1 çay bardağı) 10- 2 su bardağı su (su azaldıkça eklenecek,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaş ise) Bamya yaş ise fırında 3 saat tüm malzemler konularak doğranmış halde pişirilecek. Bamya kuru ise önceden haşlanıp güvece yine aynı şekilde yerleştirilecek. Bamya konserve ise haşlanmadan direk konulacak. Bamya sapları kesilir,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler küp şeklinde doğranır,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sarmısak ayıklanıp doğranır. yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler küp şeklinde doğranır. Sıvı yağ, salça, su, tuz, karabiber ayrı bir kapta karıştırılarak güvece konulan malzemelerin üstüne dökülür ve fırına verilir. Tadı mükemmel yanında da bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pilavı ve ayran harika bir tat deneyin. |