25 Ocak 2011 00:09 | |
Sır | Trabzon hurmalı tart 1 kg trabzon[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sı 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı nişasta hamuru için: 2.5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tozu 1 su bardağı toz şeker 125 gr. tereyağı 1 fiske tarçın muskat 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kabuğu rendesi 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] buzlu su 2.5 su bardağı un karıştırma kabına alınır. Şeker, kabartma tozu ve toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenerek karıştırılır. Eritilmiş tereyağı,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] muskat ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kabuğu rendesi de eklenerek hamuru hazırlanır. Hamurdan üzeri için biraz ayrılır. Kalan hamur kalıp büyüklüğünde açılır yağlanmış unlanmış tart kalıbına alınır. İç harcı için;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar bir kaba alınır. Tozşeker ve nişasta eklenerek blenderle ezilir. Tart hamurunun üzerine dökülür. Daha sonra ayrılmış hamurdan şeritler yapılarak süslenir. Önceden ısıtılmış fırında 170 dercede pişirilir. |