25 Ocak 2011 00:27 | |
Sır | Yumurtalı mezgit (trabzon) Malzeme: 500 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 fincan sıvı yağ 1 fincan un Tuz Yapılışı: Balıkçınıza temizletmiş olduğunuz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri fileto yapıp iri parçalara bölünüz. İyice yıkadıktan sonra tuzlayınız. Tavada sıvı yağı kızdırınız ve balık parçalarını ilave edip her iki yüzünü 3 dakika kadar kızartınız. Yumurtaları kırıp çırpınız ve tavadaki balıkların üzerine ilave edip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar pişinceye kadar pişiriniz. Sıcak servis yapınız. Not: İstendiği taktirde tavada kızartılmış balık filetoları tavadan alınarak fırın tepsisine dizilir. Çırpılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar üzerine dökülerek orta sıcaklıktaki fırına verilir. Bu durumda yağ fazlası tavada kalacağı için daha hafif olur. |