IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ciğer sarma (uşak) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Ocak 2011 11:31
Sır
Ciğer sarma (uşak)

Malzeme listesi
1 adet zar şeklinde doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i
1-2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı çamtıstığı
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için;
Koyun karın zarı (kuzu gömlek yağı da kullanabilirsiniz)
2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın sarısı

Yapılışı:
Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Kuşüzümlerini suda bekletin. Doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ini yıkayıp suyunu süzün.
Zeytinyağı ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i pilav tenceresine koyup birkaç dakika kavurun. Üzerine zar gibi doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ekleyip karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine yıkan p süzülmüş pirinci aktarıp kısık ateşte 5 dakika kavurun. Yumurtayı kırıp karıştırın.
Tuz, karabiber, kuşüzümü ve çamfıstıklarını ilave edip iki su bardağı sıcak suyu da aktarın. Kısık ateşte,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyunu çekinceye kadar pişirin, (pirinçler diri kalmalı).
Koyun karın zarı ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gömleğini yıkayın. Yumuşaması için ılık suda bekletin. Yumuşayıp yağları açılan gömleği altı eşit parçaya bölün.
Kuzu gömleğini derin bir cam kasenin içine kenarlarından taşacak şekilde yayın. Üzerine cam kabı dolduracak şekilde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li pilav[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Kenarlarından sarkan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gömleğiyle pilavın üzerini kapatıp bastırın, içi pilav dolu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gömlekli kaseyi fırın tepsisine ters çevirin.
Kalan 5 adet gömleği de aynı şekilde doldurup tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı sürüp, önceden 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 30 t-akika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı