25 Ocak 2011 11:39 | |
Sır | Helise (van) Malzemeler: 1 büyük[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti (Hindi etiyle yapılırsa daha nefis olur) 2 komposto kasesi den (döğme) Tereyağı Tuz. Yapılışı: Yıkanmış parçalanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti (kemiklerinden ayrılmadan) ve den büyükçe bakır bir tencereye bırakılır, bunları pişirecek kadar su ilave edilir pişirilir. Pişme süresince devamlı tahta kaşıkla karıştırılır.Tavuk eti kemiklerinden ayrılıp ezilinceye kadar pişirmeye devam edilir, tuz ilave edilir, içinden kemikleri alınır denle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti karışımı muhallebi kıvamına gelince tabaklara alınır ortasına tereyağı bırakılarak servis yapılır. |