27 Temmuz 2011 16:26 | |
Sevda | Padişah Hoşafı (Serinleten Ramazan Hoşafları Ve Kompostoları) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 10 adet kuru incir 6 adet kuru kayısı 1,5 çay bardağı kuru üzüm 1 avuç badem 1 avuç Antep fıstığı 8-10 adet kuru erik 3 adet karanfil 2 su bardağı toz şeker 8 su bardağı su Hazırlanışı: Su ve şeker bir tencereye konur. Orta ateşte şeker eriyince birkaç parçaya kesilmiş incir katılır. İncirin çekirdekleri suya çıkmaya başlayınca ince kabukları alınmış badem ve antep fıstığı katılır. 15 dakika sonra karanfil, kuru üzüm, doğranmış kayısı ve erik eklenir. Kuru meyveler şişene kadar pişirilir. Soğuk servis yapılır. Afiyet Olsun.. Alıntı |