IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Fırında Domates Sosu Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Ocak 2012 10:54
Adrasteia
Fırında Domates Sosu

FIRINDA DOMATES SOSU

MALZEMESİ: 4 bardak
1.5 kg olgun domates
50 gr sığır yağı (göğüs kısmından alınmış)
1 orta boy havuç
1 lorta boy soğan
Bir tutam kekik
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
4 diş sarımsak
1 bardak su
2 parça kesme şeker
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI:
önce domatesleri kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra kuşbaşı doğrayın. Dana ya da sığırın göğüs kısmından alınmış yağı küçük küpler halinde kesin. Üzerini kazıdığınız havucu ve ayıkladığınız soğanı da iri zar biçiminde doğrayın.

Büyük bir tencerede yağ küplerini sık sık karıştırarak eritin sonra havuç soğan kekik defne ve tereyağını ilave edin. Bütün bu malzemeyi soğanlar pembeleşinceye dek ara sıra karıştırarak pişirin. Soğanlar pembeleştiğinde unu tenceredeki malzemenin üzerine serpin. Bir delikli kepçe ile karıştırarak bu kez un pembeleşene dek pişirmeye devam edin.

Un pembeleşmeye başladığında sırasıyla domatesleri sarımsağı tuzu biberi suyu ve şekeri katın. Birkaç kez daha karıştırıp ağır ateşte kaynamaya bırakın. Kaynama sırasında zaman zaman karıştırmayı ihmal etmemelisiniz.
Beri yanda fırınınızı yakıp ısıtın. Tenceredeki sosunuz iyice kaynayınca ocaktan alıp ağzı açık olarak sıcak fırına sürün. Sos 1+1/2 saat de fırında pişmelidir.


Bu süre sonunda tencereyi fırından alın içindeki malzemeyi bir süzgeçten geçirerek temiz bir tencereye aktarın. Orta ateşte bir taşım daha kaynattıktan sonra tercihen içi sırlı bir toprak kaba boşaltın. Sosunuzun üzerinde bir kabuk oluşmasını istemiyorsanız ayrıca bir çorba kaşığı erimiş tereyağı ilave etmelisiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı