22 Ocak 2012 11:01 | |
Adrasteia | Kahvaltılık salça Malzemeler: 4 Adet Kırmızı Biber 1 Çorba kaşığı Biber Salçası 1 Çay Bardağı Ceviz İçi 1 Diş Sarımsak 1 Dilim Bayat Ekmek İçi Yarım çay bardağı Zeytin Yağı 1 Tutam Karabiber 1 Tutam Tuz Yapılışı: Kırmızı biberleri yıkayın ve fırın ızgarasında közleyin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak mutfak robotunda ezin. Biber salçası, bayat ekmek içi, dövülmüş ceviz, ince kıyılmış sarımsak, karabiber, tuz ve zeytinyağı ilave ederek tekrar mutfak robotunda karıştırın. Kavanoza aktarıp üzerine zeytinyağı gezdirerek buzdolabında muhafaza edin. Ekmek dilimlerinin üzerine sürüp servis yapın. Afiyet olsun. |