08 Şubat 2012 00:56 | |
N999 | Bademli Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 3 – 4 çorba kaşığı Ayçiçek Yağı 1 avuç soyulmuş badem 1,5 su bardağı Pirinç 1 tutam Tuz 1 tutam toz Dana Bulyon 2 su bardağı Hazırlanışı: Yağımızı tenceremizde kızdırdıktan sonra bademleri ekleyerek iyice kavuruyoruz. Bademler kavrulduğunda pirincimizi ekliyoruz ve kavuruyoruz. Tuz, toz dana bulyonumuzu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. 2 bardak suyumuzu ekleyerek karıştırıyoruz ve kısık ateşte beklemeye alıyoruz. Pilavımız kıvamına geldiğinde ocağımızın ateşini kapatarak pilavımızı dinlenmeye alıyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun... |