IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kekun Nasıl Yapılır Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
16 Şubat 2012 18:09
Liaaa
Kekun Nasıl Yapılır


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Marketlerde un reyonlarında görmekte olduğumuz kekun, farklı markalarda satılan bir un türü. Bu un türü ile hazırlanan keklerin kabarması garanti altına alınmıştır. Özellikle dış kaynaklı bir çok tarifte bu unla hazırlanmış kek, kurabiye, kapkek gibi örneklerle karşılaşmak mümkün. Açıkçası bunu dışardan almak yerine evde hazırlamak hem mümkün hem de daha iç rahatlacı bir durum. Sonuçta içinde neler olduğunu bildiğiniz bir unu kendiniz hazırlayacaksınız. Nasıl mı? İşte böyle;
1 ölçü Kekun için malzemeler:
? 1 su bardağı un (silme)
? 1 yemek kaşığı buğday nişastası (silme)
? 1 çay kaşığı tuz (silme)
? 1 çay kaşığı hamur kabartma tozu (silme)

Silme: Kullanıldığınız ölçüye gelen miktarın üstünün bıçakla alınması. Yani ölçüye sıfırlanması.
Bütün malzemeleri karıştırınca kekununuz hazır demektir. Eğer tarifte 2 ölçü kekun istenirse, bu ölçüyü iki katına çıkartmak gerekiyor. Şimdiden kolay gelsin.

Alıntı:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı