IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kahvaltılık Açma Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Şubat 2012 17:39
Liaaa
Kahvaltılık Açma Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (Birinin sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker (Silme)
1 yemek kaşığı tuz (Silme)
1 paket yaş maya
Yeterince un
Susam – Çörekotu
Kahvaltılık margarin

Hazırlanışı:

Hamurun Hazırlanması:

Öncelikle sütü ılınıncaya kadar ısıtıyoruz. Yoğurma kabının içersinde maya ile beraber sütü karıştırıyoruz. (Maya eriyene kadar) İçersine yumurtaları (birinin sarısı ayrılmış), şekeri, tuzu ve sıvıyağı ilave ederek tekrar elimizle veya çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz. Kulak memesi kıvamında oluncaya kadar azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Açma hamurunun özelliği çok sert olmamasıdır. Yoğurma işlemi bittikten sonra bez ile örtüyoruz ve bir poşetin içerisine koyarak ağzını sıkıca bağlıyoruz. 1 saat boyunca mayalanmasını bekliyoruz.

Hamura Şekil Verilmesi:

Mayalanan hamurdan ufak parçalar kopararak (cevizden biraz büyük) tezgahın üzerinde oval şekilde elimizle bastırarak açıyoruz. İçersine az miktarda kahvaltılık margarinden bıçak yardımıyla sürüyoruz. Hamuru rulo şeklinde sarıyoruz ve bükmeye başlıyoruz. Büktüğümüz hamurun uçlarını birleştirip, kahvaltılık margarinle yağladığımız tepsiye diğerleriyle birlikte aralıklı olarak diziyoruz.(Aralık bırakmaya özen gösterin çünkü çok kabarıyor)

Açmaların Pişirilmesi:

Bu ölçüden 2 tepsi açma çıkıyoruz. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürüyoruz. Çörek otu ve susam serperek 220 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz.

Not: Eğer zeytinli açma istiyorsanız, zeytin ezmesi veya çekirdekleri çıkartılmış zeytinlede deneyebilirsiniz.

alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı