25 Şubat 2012 00:49 | |
gul_perisi | Cevap: Deniz Börülcesi Cok severım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
24 Şubat 2012 21:34 | |
Zen | Deniz Börülcesi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Deniz börülcesi özellikle Ege bölgesinde sevilen bir meze ve salata sebzesidir. Hazırlamak için önce bağ halinde satılan deniz börülcelerinin çamurlu olan kök kısımlarını kesip atın. Kalanları iyice yıkayın. Tencereye kaynamış su koyup, börülceleri içine ekleyin. 10-15 dakika kadar, börülceler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çok fazla haşlamamaya dikkat edin; biraz diri kalmaları daha iyi olacaktır. Haşladıktan sonra, hem soğumaları için, hem de yeşil renklerini kaybetmemeleri için çok soğuk sudan geçirin. Börülcelerin içinde çok sert dalları olduğundan, bitkiyi yemek için bu dallardan ayırmamız gerekmekte. Sert kısımlarından tutarak, yeşil kısımlarını sert dal kısımlarından ayırın. Zeytinyağı, limon ve ezilmiş sarımsakla yaptığınız sosu üzerine gezdirin. Afiyet olsun. Kaynak: Hafiftarif.com Not: Deniz börülcesi, ıspanakgiller familyasından bir bitki türü olup, deniz kıyısına yakın yerlerde yetişen bir bitki. Türkiye’de en çok Muğla Gökova’da yetişir, Tuz Gölü ve çevresi, Aksaray, Ereğli, Burdur ile Tarsus kıyılarında da rastlanır. Tuzlu, ekşi ama lezzetli bir bitki olarak biliniyor. İyotlu topraklarda yetiştiğinden, guatr hastalığına iyi geldiği söyleniyor. |