IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Erişteli Bulgur Pilavı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Mart 2012 01:33
N999
Erişteli Bulgur Pilavı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Erişte (1 su bardağı)
Bulgur (3 su bardağı)
Soğan (2 adet)
Sivri biber (2 adet)
Domates (1 adet)
Salça (1 çorba kaşığı)
Tereyağı (3 çorba kaşığı)
Sarımsak (4-5 diş)
Sıcak su (5-6 bardak)
Pulbiber, Tuz, Karabiber

Püf Noktası

Suyu koyarken bir miktar kemik ya da et suyu da eklenebilir. Dilerseniz bulgur yerine pirinç ya da mercimek koyarak yapabilirsiniz. Servis yapmadan önce erişteli bulgur pilavını 20 dakika dinlendirmeniz tavsiye edilir. Çorba kasesine erişteli bulguru koyduktan sonra servis tabağına ter çevirerek servis edebilirsiniz.

Adım Adım Pişirme

1- 3 su bardağı bulguru suyun altında yıkayın ve süzün.

2- 2 adet soğanı ince ince ve küçük küçük doğrayın. Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Kızgın yağa doğradığınız soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun.

3- Soğanlar pembeleşince 1 su bardağı erişteyi atın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun. 4-5 diş sarımsağı ince ince kıyın ve tencereye ekleyin.

4- Bu sırada 2 adet sivri biberi ince ince dilimleyin. Süzdüğünüz bulguru sarımsaklardan sonra ilave edin. 1 çorba kaşığı salçayı da tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından doğradığınız biberleri ekleyin.

5- 1 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri de tencereye ilave ettikten sonra yeterince tuz, karabiber ve pulbiberi üzerine serpin. 5-6 bardak sıcak suyu tencereye dökün ve bir iki kez karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp 20- 25 dakika kısık ateşte pişirin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı