27 Mart 2012 18:04 | |
N999 | Bademli Kayısı Reçeli Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri M1 su bardağı tuzsuz badem 1 kg kayısı 4 yemek kaşığı su 1 kg toz şeker Hazırlanışı Kolayca uygulanabilen reçel tarifleri arasında üst sıralarda. Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun. Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın. Kayısıları, bademleri ve suyu bir tencereye alın. 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın. Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca kavanoza aktarıp soğuduktan sonra kapağını kapatın. |