IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Bohçada Pilav Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Nisan 2012 02:58
N999
Bohçada Pilav


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri

1 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 kuru kayısı
4 kuru incir
1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
1.5 su bardağı et suyu
3 yaprak milföy hamuru
1 yumurtanın akı
Çörekotu

Hazırlanışı

Şık sunumlarla iftar sofraları. Pirinci tereyağı ve zeytinyağında 10 dakika süreyle kavurun. Kayısı ve incirleri küp şeklinde doğrayıp ilave edin. Kavrulmuş fıstıkları, tuzu, tarçını ve suyu ekleyip pişirin.

Milföy hamurlarını şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri dışarı taşacak şekilde içine yerleştirin.

İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardan sarkan milföy hamurlarını kabın üzerine doğru toplayın. Üzerine yumurta akı sürüp çörekotu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın.

Bohçada pilav artık hazır, afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı