IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Bademli Revani Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
12 Mayıs 2012 01:08
N999
Bademli Revani


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

8 tane yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 ufak paket vanilya
100 gram badem içi
4 kahve fincanı irmik
2 kahve fincanı pirinç unu
2 bardak sıcak su
4 bardak toz şeker
4 bardak su.

Hazırlanışı:

Bir kaba, yumurtalar akı ile beraber kırılır, içerisine pudra şekeri, vanilya konur ve ılık bir yerde telle çırpılır. Boza kıvamına gelince, içerisine pirinç unu, irmik serpilir. Yavaş yavaş karıştırılır. Bir tepsinin içi yağlanır (margarin yağı olabilir.) Kabukları ayıklanmış ve ufalanmış bademler tepsinin içine serpilir. Yapılan revani boşaltılır. Orta derecede fırında 45 dakika pişirilir. Revaniyi fırından çıkarınca üzerine iki bardak sıcak su dökülür. Tekrar fırına konulur. 5-6 dakika sonra çıkarılır. Daha evvelden hazırlamış olduğunuz şekerli sıcak şurup bir kepçe ile revaninin her yerine, yedire yedire dökülür ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra porsiyon porsiyon kesilip servis edilir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı