13 Mayıs 2012 23:20 | |
Burce | Domatesli Fırın Makarna Tarifi Malzemeler: • 1/2 paket fırın makarna • 1 soğan • 3 iri domates veya 2 tepeleme çorba kaşığı domates püresi • 3 çorba kaşığı tereyağı • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 tepeleme çorba kaşığı un • 2 su bardağı süt • 3 yumurta • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri • tuz, karabiber Yapılışı: Domateslerin kabuk ve çekirdeklerini ayıklayıp küçük küçük kesin, 1 yemek kaşığı zeytinyağında, 5 dakika harlı ateşte pişirin. Soğanı ince ince kıyın, tereyağını bir sahanda eritip, orta ateşte soğanları öldürün, tahta bir kaşık ile karıştırarak unu ilave edin. Kokusu gidene kadar 2-3 dakika kavurun, tuz ve karabiberi katın, sütü azar azar döküp karıştırarak halledin. 5-6 dakika daha pişirip muhallebi kıvamına gelince, hazırladığınız domatesleri veya 1 tatlı kaşığı şeker ve zeytinyağı ile biraz pişirdiğiniz domates püresini ekleyin. Soğumaması ve çok koyulaşmaması için hafif ateşte tutun. Bu arada tuzlu suda diri kalacak şekilde haşladığınız makarnaları süzün, hazırladığınız sos ve rendelenmiş peynir ile iyice harmanlayıp yağladığını/, kenarları yüksek, fırına dayanıklı bir kaba çevire çevire muntazam yerleştirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30-45 dakika kadar tutun. Üzeri iyice kızarıp çıtırdayınca fırından alın, 5 dakika dinlendikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirip, kıyılmış bolca taze ot serperek servis yapın. |