13 Mayıs 2012 23:46 | |
Burce | Rulo Etli Lorlu Ravioli Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Rulo Etli Lorlu Ravioli Çok lezzetli bir italyan markanası tarifi daha veriyoruz. Rulo Etli lorlu Ravioli Afiyet Olsun. 4-6 kişilik Hazırlık süresi: 1 saat + 30 dakika dinlendirme ve soğutma süresi Pişirme süresi: 2 saat Zorluk derecesi: 3 Malzemeleri: Sos Tarifi:
Harç
Yapılışı: Sos: Bir tokmak ile eti döverek yumuşatın. Etin üzerine peynir, sarımsak ve maydanoz serpin. Eti içe doğru sarın ve bir mutfak ipi ile bağlayın. Zeytinyağını kızdırın. Ruloyu dikkatlice tavaya koyun ve yüksek ateşte arada bir çevirerek 5 dakika pişirin. Şarabı ekleyin ve alkolü uçana dek pişirmeye devam edin. Domates ve fesleğeni ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte et yumuşayıncaya dek 2 saat pişirin. Makarna: Makarna hamurunu hazırlayın. Hamura top şeklini verin, temiz bir beze sarın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Harç: Lor peynirini, yumurtaları, kaşar peynirini, maydanozları, tuz ve karabiberi geniş bir kaba koyarak karıştırın. Buzdolabında 30 dakika süreyle bekletin. Makarna hamurunu açın ve raviolileri, sayfa 169′da yer alan Agnolotti ve ravioli”nin hazırlanışı bölümündeki talimatlara uyarak hazırlayın. Raviolileri, kaynar tuzlu su dolu geniş bir tencerede hafif diri kalacak şekilde 3-4 dakika haşlayın. Raviolileri delikli bir kaşık ile servis tabağına aktarın. Üzerlerine yemeğin suyunu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın. Eti dilimleyin ve makarna servisinden sonra ana yemek olarak servis yapın. |