IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Rulo Etli Lorlu Ravioli Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
13 Mayıs 2012 23:46
Burce
Rulo Etli Lorlu Ravioli


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Rulo Etli Lorlu Ravioli
Çok lezzetli bir italyan markanası tarifi daha veriyoruz. Rulo Etli lorlu Ravioli Afiyet Olsun.
4-6 kişilik
Hazırlık süresi: 1 saat + 30 dakika dinlendirme ve soğutma süresi
Pişirme süresi: 2 saat
Zorluk derecesi: 3
Malzemeleri: Sos Tarifi:
  • 500 gram dana eti, tek parça fileto halinde
  • 3 yemek kaşığı taze rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 60 ml. sızma zeytinyağı
  • 90 ml. sek beyaz şarap
  • 500 gram soyulmuş ve ezilerek bir kevgirden geçirilmiş domates
  • 1 küçük demet taze fesleğenin yaprakları
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 1 ölçü taze makarna hamuru

Harç
  • 500 gram taze tatlı lor peyniri
  • 2 adet iri yumurta
  • 60 gram taze rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı: Sos: Bir tokmak ile eti döverek yumuşatın. Etin üzerine peynir, sarımsak ve maydanoz serpin. Eti içe doğru sarın ve bir mutfak ipi ile bağlayın. Zeytinyağını kızdırın. Ruloyu dikkatlice tavaya koyun ve yüksek ateşte arada bir çevirerek 5 dakika pişirin. Şarabı ekleyin ve alkolü uçana dek pişirmeye devam edin. Domates ve fesleğeni ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte et yumuşayıncaya dek 2 saat pişirin. Makarna: Makarna hamurunu hazırlayın. Hamura top şeklini verin, temiz bir beze sarın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

Harç: Lor peynirini, yumurtaları, kaşar peynirini, maydanozları, tuz ve karabiberi geniş bir kaba koyarak karıştırın. Buzdolabında 30 dakika süreyle bekletin. Makarna hamurunu açın ve raviolileri, sayfa 169′da yer alan Agnolotti ve ravioli”nin hazırlanışı bölümündeki talimatlara uyarak hazırlayın. Raviolileri, kaynar tuzlu su dolu geniş bir tencerede hafif diri kalacak şekilde 3-4 dakika haşlayın. Raviolileri delikli bir kaşık ile servis tabağına aktarın. Üzerlerine yemeğin suyunu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın. Eti dilimleyin ve makarna servisinden sonra ana yemek olarak servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı