IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Hellimli Kuskus Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
13 Mayıs 2012 23:50
Burce
Hellimli Kuskus Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeleri:
  • 2 yemek kaşığı veya 30 ml zeytinyağı, (biraz da fırçayla sürmek için)
  • 1 adet doğranmış iri kırmızı soğan
  • 2 diş doğranmış sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş kimyon
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş
  • 5 adet ezilmiş kakule badıcı
  • 3 adet uzunlamasına şeritler halinde dilimlenmiş kabak
  • 225 gram dilimlenmiş hellim peyniri
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 2/3 su bardağı veya 275 gram kuskus
  • 50 gram kabuğu soyulup kavrulmuş bütün badem
  • 1 adet çekirdeği çıkarılmış ve küp halinde doğranmış şeftali
  • 2 yemek kaşığı veya 25 gram tereyağı
  • Tuz ve çekilmiş karabiber Süslemek için kıyılmış maydanoz yaprağı
Yapılışı:
1 Zeytinyağını geniş, ağır bir tencerede kızdırıp soğanı ve sarmısağı ekleyin ve ara sıra karıştırarak soğan yumuşayana kadar (3-4 dakika) soteleyin.
2 Toz kırmızıbiberi, kimyonu, kişnişi, kakule badıcını ilave edip kısık ateşte lezzetler birbirine karışana kadar pişirin.
3 Bu arada, kabaklara fırçayla zeytinyağı sürüp sıcak dökme tavada ya da sıcak ızgarada yumuşayana ve hafifçe közlenene kadar (2-3 dakika) kızartın.
4 Kabakları çevirip peyniri ekleyin. ve peyniri bir kez çevirerek 3 dakika daha kızartın.
5 Sebzeler piştiğinde 1 1/4 su bardağı / 300 mi suyu geniş bir tencereye koyup defne yaprağını ve tarçın çubuğunu ilave edin. Tencereyi
kaynama noktasına getirip ateşten alın ve hemen kuskusları ekleyin. Kapağını kapatıp şişene kadar (yaklaşık 2 dakika) bekletin.
6 Kuskusu bademler, dilimlenmiş şeftali w. tereyağıyla birlikte baharatlı soğan karışımına ilave edin. Ateşin üzerinde 2 dakika harmanlayın. Baharatları tencereden çıkarıp kuskusu bir tabağa alın ve bolca tuz. karabiber ekin. Üzerine hellim peynirim ve kabakları ilave edip maydanoz serperek servis yapın.

Şefin Tavsiyesi : Çabuk pişen kuskus almaya özen gösterin. Bu tarifin baharatlı çeşidi de çok nefis bir lezzet verir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı