13 Mayıs 2012 23:50 | |
Burce | Hellimli Kuskus Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri:
1 Zeytinyağını geniş, ağır bir tencerede kızdırıp soğanı ve sarmısağı ekleyin ve ara sıra karıştırarak soğan yumuşayana kadar (3-4 dakika) soteleyin. 2 Toz kırmızıbiberi, kimyonu, kişnişi, kakule badıcını ilave edip kısık ateşte lezzetler birbirine karışana kadar pişirin. 3 Bu arada, kabaklara fırçayla zeytinyağı sürüp sıcak dökme tavada ya da sıcak ızgarada yumuşayana ve hafifçe közlenene kadar (2-3 dakika) kızartın. 4 Kabakları çevirip peyniri ekleyin. ve peyniri bir kez çevirerek 3 dakika daha kızartın. 5 Sebzeler piştiğinde 1 1/4 su bardağı / 300 mi suyu geniş bir tencereye koyup defne yaprağını ve tarçın çubuğunu ilave edin. Tencereyi kaynama noktasına getirip ateşten alın ve hemen kuskusları ekleyin. Kapağını kapatıp şişene kadar (yaklaşık 2 dakika) bekletin. 6 Kuskusu bademler, dilimlenmiş şeftali w. tereyağıyla birlikte baharatlı soğan karışımına ilave edin. Ateşin üzerinde 2 dakika harmanlayın. Baharatları tencereden çıkarıp kuskusu bir tabağa alın ve bolca tuz. karabiber ekin. Üzerine hellim peynirim ve kabakları ilave edip maydanoz serperek servis yapın. Şefin Tavsiyesi : Çabuk pişen kuskus almaya özen gösterin. Bu tarifin baharatlı çeşidi de çok nefis bir lezzet verir. |