IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Hünkar Pilavı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
14 Mayıs 2012 17:31
Burce
Hünkar Pilavı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:

• 2 su bardağı pirinç
• 2 adet et suyu tablet
• 2 çorba kaşığı üzüm
• 1 çorba kaşığı salça
• 1 çorba kaşığı fıstık
• 250 gr kıyma
• 1 adet soğan
• 1 çorba kaşığı rendelemiş kaşar peyniri
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1/2 demet kıyılmış maydanoz
• 1 çay bardağı ceviz içi
• 2 adet kuru kayısı
• tuz karabiber
• yenibahar

Hünkar Pilavı Tarifi:

Pirinci yıkayıp, bir saat tuzlu sıcak suda beklettikten sonra, nişastası gidene dek yıkayın ve sade pilav pişirin. Bir tencerede rendelediğimiz soğan ile kıymayı kavurun. Kıyma suyunu çekince salçayı, üzümü ve fıstığı ilave edin. Kıydığınız maydanozu, yenibaharı ve karabiberi de ekleyip, karıştırın ve ateşten alın.
Pilavı servis tabağına koyun, üzerine kıymalı sosu döküp, küçük küçük doğradığınız kayısıları da etrafına dizin, Son olarak ceviz ve rendelediğiniz kaşar peynirini serpip, servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı