IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ayva Dolması Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
17 Mayıs 2012 01:45
N999
Ayva Dolması


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

6 adet ayva
250 gr. yağlı iki kere çekilmiş kıyma
1 çorba kaşığı kişniş
1 fincan pirinç
1 çorba kaşığı Teremyağ
2 fincan su
1 su bardağı şeker veya pekmez

Hazırlanışı

Ayvaların aynı büyüklükte olanlarını seçip alınız, iyice yıkayıp, sap taraflarından bir kapak kaldırınız. Dolma oyacağıyla çekirdek yuvasını ve etinden bir parçasını oyarak çıkarınız. Pirinci az bir şey suyla haşlayınız. Kıymayı ateşte bir iki dakika kavurarak suyunu salınca çektirmeden ateşten indiriniz. Kişnişi yıkayıp, haşlanmış pirinçle beraber kıymaya katıp karıştırınız. Tuzunu ilave edip iyice yoğurunuz. Çok sıkıştırırsanız dolma içi ayvanın suyuyla pişmez, sert ve tıkız olur. Lezzeti kaçar. Fırına girecek cam tencereyi yağlıyarak içi dolmuş ayvaları yan yana diziniz. Tencereye tam oturmayanların altlarından biraz kesip düzleş-tiriniz. Ayvaların üzerine Teremyağını fındık büyüklüğünde koyunuz. Yarı beline kadar su koyup, tencerenin kapağını kapatıp fırına sürünüz. Bir iki taşım kaynayınca, fırından çıkarıp şekerini veya pekmezini ilave ediniz. Çok hafif ısıda ayvalar yumuşayıncaya kadar pişriniz. Sıcak sıcak ikram ediniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı