IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Künefe Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
15 Haziran 2012 14:56
Violent
Künefe Tarifi

Nefis Künefe Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler

1 paket ince tel kadayıf
Yarım paket tereyağ (250 gr)
300 gr tuzsuz peynir (Hatay peyniri)
Antep fıstığı
3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazılanışı

Şerbet yapımı için su ve şeker bir tencere içerisinde karıştırılır. Şerbet şekerlenmesin diye içerisine limon suyu eklenir ve kaynatılır. Ilıması için bir kenara bırakılır. Yuvarlak bir tepsi tereyağı ile yağlanır. Tel kadayıfın yarısı tepsinin altına arada boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir. Peynir küçük küçük parçalanıp üzerine serpilir. Üzerine tekrar boşluk kalmayacak şekilde kalan kadayıf yerleştirilir. Ocağın üzerinde kadayıfın altı kızarana kadar pişirilir. Sonra tatlı alt üst edilerek kızarmayan yüzeyde pişirilirmiş olur. Şerbet üzerine dökülerek çekene kadar beklenir. Zaten künefenin peyniri erimiş olacağı için bıçak yardımıyla çizgiler çekilerek antep fıstığı ile süslenir. Hemen servis yapılmayacaksa pişirmeyin. Pişmiş künefe en fazla bir gün bekletilir. Zaten peynirin erimesi gerektiği için yenileceği zaman pişirilmesi en doğru olanıdır.

Afiyet olsun

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı