IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
19 Haziran 2012 21:15
Burce
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Hazırlama Süresi: 25-30 dakika Pişirme Süresi: 25-30 dakika


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



  • 1 karnabahar
  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 soğan
Beşamel Sosu için:
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 g kaşar peyniri rendesi
  • tuz, karabiber
Üzeri için :
  • 50 g kaşar peyniri rendesi
  • kırmızı toz biber

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek ayırıp güzelce yıkıyalım. Sonra bir tencereye su koyup haşlayalım. Haşlanan karnabaharı süzelim bir kenarda bekletelim. Ayrı bir tavada küp doğranmış soğanı az yağ ekleyip kavuralım. Küçük doğranmış tavukları da ekleyip kavuralım. Salçayı ilave edip kavuralım. Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra ocağın altını kapatalım. Borcamı çok az sıvıyağ ile yağlayalım. Haşladığımız karnabaharlarımızı döşeyelim borcama. Daha sonra kavurduğumuz tavadaki iç harcımızı karnabaharların üzerine eşit olarak dağıtalım. Ardından Beşamel sosu hazırlayalım. Küçük bir tencereye un ve sıvıyağı alıp unun kokusu gidene kadar kavuralım. Soğuk sütü azar azara ileve edip sürekli tel çırpıcıyla çırpalım. Topaklanmaması için. Kıvamı çok koyu olur ise çok az süt ilavesi yapabilirisinz. Kıvam alan beşamel sosumuza rendelenmiş kaşar peynirini, tuzunu ve çekilmiş karabiberi de ilave edip karıştıralım. Sosu da tavuklu iç harcın üzerine eşit olarak gezdirelim.
En son olarak da rende kaşar peynirini üzerine sepiştirelim ve toz kırmızı biber serpelim. Önceden ısıtılmış fırında beşamel sosumuz pişene kadar yani üzeri kızarana kadar pişirelim . 15-20 dk da pişiyor.
Enfes lezzetteki yemeğimiz servise hazır…
Afiyet Olsun…..
Bu yemeği kesinlikle yapmanızı öneriyorum. Yanına pirinç pilavıyla müthiş oluyor. Tadına bayılacaksınız……
Fırın ayarı farklılık göstereceği için kontrollü pişirmenizi öneriyorum…..

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı