25 Haziran 2012 19:08 | |
Liaaa | Patlıcanlı Makarna Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER Patlıcan (2 adet), Kalem makarna -panne (1 paket), Kırmızı biber (1 adet), Soğan (1 adet), Maydanoz(1/2 demet), Tuz (1 tatlı kaşığı), Limon suyu (yarım adet), Sarımsak (2 diş), Zeytinyağı (2 yemek kaşığı) HAZIRLANIŞI 1 2 adet patlıcanı kenarlarından delerek bir ocağın üzerinde (çıplak açık ateşte) közleyin. 2Bir tencerede kaynamakta olan suyun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. İçine 1 paket kalem ma arna (perine) yi koyarak 10 dakika boyunca haşla- yın.3 Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocaktan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yardımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın. 3 Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocak- -tan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yar dımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın. 41 adet soğanı ince ince dilimleyin. 1 adet içi te- mizlenmiş kırmızı biberi uzun ince dilimleyin. Közlediğiniz patlıcanları ince ince dilimleyin. Yarım demet maydanozu ince ince dilimleyin. 4 Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve üzerine dilimlediğiniz soğanları koyarak altın sarısı renk alana kadar kavurun. Soğanlar rengini alınca üzerine 2 diş ezilmiş sarımsak ve dilimlediği niz kırmızı biberleri ilave edin ve karıştırarak sotele-meye devam edin. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra üzerine dilimlediğiniz maydanozu,1 tatlı kaşığı tuzu, dilimlediğiniz patlıcanları ve yarım adet limonun su -yunu koyun. Malzemeleri karıştırın. Bu esnada diğer tencerede haşladığınız makarnayı sıcak suyun için- den süzün ve soğutmadan direk tavanın içine ak- tarın. Tüm malzemeleri beraber karıştırın. 2-3 dakika bu şekilde karıştırdıktan sonra ocaktan indirin ve servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis edin. Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme ısı ve süresi: 20 dakika ocakta (orta ateşte) |