IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Tarçınlı Rulolar Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Haziran 2012 23:47
Violent
Tarçınlı Rulolar

Tarçınlı Rulolar

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Tarçınlı Rulolar
Ben tarifi bu adresten çevirdim. Linkten yapılış fotoğraflarını da görebilirsiniz.
Hamur Malzemeleri:
  • 150gr tereyağı
  • 500ml süt
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • arzuya göre 1 yemek kaşığı kakule, havanda dövülmüş
  • yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
  • 1 yumurta
  • 42gr (1 paket) yaş maya
  • 900gr un (yaklaşık 6 veya 6,5 su bardağı)
Dolgu Malzemeleri:
  • 150gr tereyağı, oda sıcaklığında
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tarçın
Üzerine:
  • 1 yumurta
  • iri toz şeker (bulamazsanız normal şeker de olur)

Filling:
Butter - 150g (room temperature)
Sugar - 2dl
Cinnamon - 2 tablespoons

Hazırlanması:

  1. Hamur için yağı tavada eritin. (çok kızmış olmasın) Sütü, tuzu, kakuleyi, şekeri ve yumurtayı tavaya ekleyip arada karıştırarak ılıtın. Yaş mayayı ufalayıp geniş bir kaseye alın. Sütlü karışımı üzerine döküp karıştırarak tamamern erimesini sağlayın.
  2. Undan bir bardak kadar ekleyip mikserle mayayla iyice karışmasını sağlayın. İyice karışınca yavaş yavaş kalan unu eklemeye başlayın. Hafif elinize yapışan ama su kek hamuru gibi olmayan bir hamur elde etmelisiniz. Hamurun üzerine biraz un serpin. Üzerine temiz bir mutfak havlusu kapatın ve hamur iki katı olana kadar (yaklaşık 45 dakika) bekletin.
  3. Bu arada dolguyu hazırlayın. Tereyağını bir kaseye alın. Şeker ve tarçını ekleyip kaşık yardımıyla iyice özleşmesini sağlayın. (mikser de kullanabilirsiniz.) Tereyağının beyazlığı hiç gözükmeyecek kadar karışmış olmalı.
  4. 45 dakika sonunda hamuru hafifçe kasede yaoğurup havasını alın ve iki eşit parçaya bölün.
  5. Masanızı hafif unlayın. Bezelerinizi merdaneyle normal bir fırın tepsisinin boyutlarında dikdörtgen şeklinde açın. Ne kadar ince ve geniş açarsanız rulolarda o kadar çok kıvrımınız olur. (unutmamalısınız ki çok ince açarsanız da daha çok dolguya gerek duyarsınız) Dolguyu eşit miktarlarda hamurların üzerine yayın. Dikdörtgenleri uzun kenarından sarıp rulo yapın. Her ruloyu 15-20 eşit parçaya kesin. Kesilen tarafları üste gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine mutfak havlusu serip 40 dakika mayalandırın.
  6. 40 dakika sonunda üzerlerine yumurta sürüp şeker serpin. 220C fırında 5-6 dakika (7'yi geçmesin) pişirip ılık olarak servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı