IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kıymalı Hingel (Kafkas) Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
28 Haziran 2012 22:32
Sevda
Kıymalı Hingel (Kafkas) Tarifi


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kıymalı Hingel (Kafkas) Tarifi

Malzemeler:

4 su bardağı un

1 yumurta
Tuz
Yoğurmak için ılık su

İç malzemeleri:

250 gram kıyma
1 soğanın rendesi
Tuz, karabiber, kırmızı biber

Haşlamak için:

1,5 litre kaynar su
Üzeri için:
50 gram tereyağı
Kırmızı pul biber
İsteğe göre yoğurt

Yapılışı:


Un yoğurma kabına alınır, tuz serpilir yumurta kırılır ve ılık su ilavesi ile kulak memsi kıvamından hafif sert bir hamur elde edilir.

Üzerine nemli bir bez örtülerek yarım saat dinlendirilir.
İç malzeme için kımanın içerisine soğan rendelenir, tuz ve baharatları ekilip kıyma harcı gibi yoğrulur.
Dinlenen hamur ikiye bölünüp merdane ile ne ince ne kalın olacak şekilde açılır çay bardağı ile kesilip ortalarına kıymalı içten konur ve ay şeklinde kapatılır.
Kaynayan suda 5-10 dakika arası haşlanıp servis tabağına alınır.
Kalan hamurlar içinde aynı işlem tekrarlanıp servis tabağında toplanan hingellerin üzerine tavada tereyağ ve kırmızı pul biber kızdırılıp gezidirilir. Afiyetle servis edilir.
*İsteğe göre yoğurtta dökülebilir.
Afiyet olsun…

Alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı