IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Pirincli Elmalı Lokma Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Temmuz 2012 11:31
BuYuCu
Pirincli Elmalı Lokma

6-8 kişilik
Hazırlık suresi; 20 dakika
Pişirme suresi; 15-20 dakika
Zorluk derecesi: 1

Malzemeler

200 gr. tombul taneli pirinç
500 mi. süt 100 gr. toz şeker
500 gr. soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve iri rendelenmiş elma
2 adet hafifçe çırpılmış iri yumurta
2 yemek kaşığı rom
1 yemek kaşığı, 15 dakika sıcak suda bekletilmiş çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı vanilya esansı
1 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu
50 gr. un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 Lt. sıvıyağ (kızartmak için)
50 gr. pudra şekeri (serpiştirmek için)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pirinçli Elmalı Lokma Tarifi

• Pirinçleri sütün içinde orta boy bir tencerede, kısık ateşte iyice yumuşayıncaya dek yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Eğer pişme esnasında pirinçler tencereye yapışmaya başlarsa biraz kaynar su ekleyebilirsiniz.
• Tencereyi ocaktan alın. Şekeri, elmaları, yumurtaları, romu, üzümleri, vanilyayı ve limon kabuğu rendesini tencereye ekleyin ve karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra tekrar karıştırın.
• Yağı derin bir tavada veya fritözde 190 derece sıcaklığa ulaşana dek ısıtın. Eğer mutfak termometreniz yoksa ısıyı kontrol etmek için kızgın yağın içine bir parça ekmek atın. Eğer ekmek parçası hızla kabarcıklar oluşturarak yüzeye çıkıyorsa ve hemen altın rengine dönüyorsa yağ hazır demektir.
• Karışımdan birer yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak kızgın yağa dökün ve gruplar halinde yaklaşık 5-7 dakika kızartın.
• Delikli kaşık ile yağdan alın, süzülmeleri için kâğıt havlu üzerine çıkarın.
• Üzerlerine pudra şekeri serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı