IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kırmızı Meyveli Haşhaşlı Muhallebi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Temmuz 2012 20:21
BuYuCu
Kırmızı Meyveli Haşhaşlı Muhallebi

Malzemeler

6 kişilik

Yağlamak için; az yağlı yumuşak margarin
2,5 su bardağı (600 ml) yağsız süt
2 yumurta
1 kaşığı (15 g) tozşeker
1 yemek kaşığı (15 g) haşhaş tohumu
1 su bardağı (115 g) karışık yumuşak meyve: çilek, ahududu, böğürtlen, vişne gibi
1 yemek kaşığı (15 g) esmer şeker
4 yemek kaşığı (60 ml) kırmızı üzüm suyu (ya da vişne suyu)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kırmızı Meyveli Haşhaşlı Muhallebi Tarifi

1-Fırını önceden 150 derecede ısıtın. Bir sufle kalıbını az yağlı margarinle hafifçe yağlayın. Sütü de ısıtıp kaynayana kadar pişirin, ancak kaynatmayın. Yumurtaları, tozşekeri ve haşhaş tohumunu bir kaseye koyun. Krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2-Sütü de yumurtalı karışıma ilave edip, iyice çırpın. Hazırladığınız sufle kabını fırın tepsisinin içine koyun. Sonra tepsinin içine yarısına gelecek kadar sıcak su koyun.
3-Muhallebi karışımını sufle kalıbına boşaltın. 50-60 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
4-Muhallebi pişerken, meyveleri esmer şekerle ve meyve suyuyla karıştırın. Muhallebi pişene kadar buzdolabında soğutun. Sonra ikisini birlikte servis yapın

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı