10 Temmuz 2012 15:07 | |
Liaaa | Glutensiz Şekerpare Malzemeler - 125 Gr Tereyağ Yada Margarin - 1 Yumurta - 1 Kaşık Pudra Şekeri - 2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi - 2 Yemek Kaşığı Mısır İrmiği - Yarım Paket Vanilya - Yarım Paket Kabartma Tozu. - Aldığı Kadar Mısırunu Şerbeti İçin - 1 Bardak Şeker - 1,5 Bardak Su Yapılışı Öncelikle Şerbetini Yapıp Soğumaya Bırakıyoruz.Margarin, Pudra Şekeri , Yumurtayı Karıştırıyoruz.Sonra Diğer Malzemeleri Ve En Son Mısırununu Ekliyoruz. Mısırununu Yavaş Yavaş Ekliyoruz. Hamurumuz Kurabiye Hamuru Kıvamını Alana Dek.Hamurumuzdan Ceviz Büyüklüğünde Parçalar Kopararak Borcama Diziyoruz. Üzerlerini Fındık Veya Fıstık İle Süsleyebiliriz. Fırında Kızarana Kadar Pişiriyoruz.Fırından Çıkan Şekerparemizin İlk Sıcaklığı Çıktıktan Sonra Soğumuş Şerbetimizi Döküyoruz. Alıntı. |