IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Dünür Helvası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
10 Temmuz 2012 15:29
Liaaa
Dünür Helvası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:

1 litre su
½ çay bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un

Şerbeti için:


1 kg şeker
1 litre su
1 avuç taze lavanta veya 1-2 tane kuru lavanta

Yapılışı:


Şerbeti için 1 litre suda 1 kg şeker koyulaşana kadar kaynatılır. Taze lavanta veya kuru lavanta koyulup biraz dinlendirilir. Lavantalar şerbetin içinden alınır ve şerbet ılınmaya bırakılır.Ayrı bir tencereye 1 litre su ve yarım çay bardağı zeytinyağı koyulur. Kaynamaya başlayınca devamlı karıştırılarak ekmek hamuru kıvamına gelene kadar un dökülür. Ayrı bir kap unlanır ve pişen helva kaba boşaltılır üzeri de unlanarak soğutulur. Soğuyan helva yapışmaması ve kolayca çıkması için unlanarak kevgirden geçirilir. Helva yağsız tavada kıtırlaşana kadar kavrulur. Üzerine ılık şerbet dökülür.


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı