IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Kırmızı Orman Meyveli Tart Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
19 Temmuz 2012 14:27
Liaaa
Kırmızı Orman Meyveli Tart

Malzemeler:
Orman meyveleri: Böğürtlen, frenk üzümü, yaban mersini, frambuaz, çilek
Alternatif: sadece çilek ya da şeftali

Hamuru için:
400 gr tereyağı
4 su bardağı un
2 yumurtanın sarısı
½ su bardağı şeker
5 çorba kaşığı soğuk su

Sarı Krema için:
2 yumurta sarısı
1 bütün yumurta
2 çay bardağı un
1 bardak ılık su
Yarım litre sut
2 bardak toz şeker
1 paket vanilya
50 gr tereyağı

Yapılışı:
4 su bardağı un, yarım su bardağı toz şeker ve buzdolabından çıkmış 400 gram soğuk tereyağı miksere alınır ve karıştırılır. 2 yumurtanın sarısı, 1 tutam tuz eklenir, hamur helva kıvamına gelene kadar birkaç kaşık soğuk su eklenerek mikserde karıştırılmaya devam edilir. Elde son kıvamı verilen hamur yassılaştırılarak buzdolabında beklemeye alınır.

Kreması için 2 yumurta sarısı, 1 bütün yumurta, 2 çay bardağı un ve 1 bardak ılık su mikserde çırpılır. Yarım litre süt ve 2 bardak toz şeker ocakta ılıtılır, ılınan karışımdan birkaç kaşığı mikserdeki karışıma eklenir ve yine çırpılır. Bu karışım, yedirilerek ocaktaki süte ilave edilir. Tel çırpıcıyla baloncuklar çıkana kadar karıştırılarak pişirilir. Altını kapattıktan sonra 1 paket vanilya eklenir ve karıştırılır. Biraz soğuduktan sonra 50 gram tereyağı da aynı şekilde ilave edilir ve krema soğumaya bırakılır.

Merdaneyle inceltilen tart hamuru, yağlanan tart kalıbına yerleştirilir. Hamurun alçak olmaması için köşelerinden bastırıp yukarı doğru iterek şekil verilir. Çatalla üzeri delinen hamurun üzerine kabarmadan pişmesi için ağırlık olarak iri fasulye taneleri koyulur. 175 derecede 20 dakika fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Hamurun üzeri kremayla sıvanır, meyvelerle döşenir, pudra şekeriyle süslenir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı