IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kamboz Pasta Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
31 Temmuz 2012 12:59
Ay
Kamboz Pasta

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kek Malzemesi
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı emülgatör veya 1 çorba kaşığı nişasta
Krema için:
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı tozşeker
Üzeri için:
  • 100 gr ganaj çikolata
  • 200 gr frambuaz
  • 300 gr çırpılmış kremşanti
  • 200 gr granül çikolata
  • 100 gr parça çikolata
Kek hamuru için verilen malzemeleri karıştırın. Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkarıp enine 3 eşit dilim halinde kesin.


Krema malzemelerini küçük bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın.

Kekin alt dilimini krema ile kaplayıp frambuazları üzerine dizin. İnce bir kat kremşanti sürüp ikinci dilimi kapatın. Üzerine keramşanti sürüp çikolata parçalarını serpiştirin. Son dilimi kapatın. Ganaj çikolatayı eritip 100 gr çırpılmış kremşanti ile karıştırın. Pastayı bu karışımla kaplayın. Granül çikolata ile pastanın tamamını kaplayıp kremşanti ve jölede dondurulmuş frambuazla süsleyin. Buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı