01 Ağustos 2012 23:04 | |
Sevda | Fiyonk Tatlısı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Fiyonk Tatlısı Tarifi Malzemeler : 1 Su B. Yoğurt 2 Çorba K. İrmik 1 Yumurta 1 Paket Kabartma Tozu 1 Çorba K. Yumuşak Margarin Alabildiği Kadar Söke Un Şerbeti İçin: 3,5 Su B. Toz Şeker 2,5 Su B. Su 1 Dilim Limon Kızartmak İçin: Sıvıyağ Üzeri İçin: Fıstık Hazırlanışı: Suyu, şekeri ve bir dilim limonu tencereye alın ve kaynatın. Hamuru hazırlayana kadar soğumaya bırakın. Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı ve yumuşak margarini alın. İyice çırpın. İçine irmiği, kabartma tozunu ve 6 yemek kaşığı kadar unu ilave edin. İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Oklavayla iyice açın. İnce bir hamur elde edince bıçakla 10ar cmlik şeritler kesin. Şeritlerden de 4-5 cm.lik parçalar kesin ve elinizle pileler yapın. Fiyonk yapar gibi hamurun iki ucundan sıkın. Kızgın yağda kızatın. Kızarmış tatlıları havlu kağıda alıp yağını çektirin. Soğumuş şerbete alın. Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine fıstık serpin. Ceviz ya da fındık da olabilir. Afiyet Olsun.. Alıntı |