IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Kazandibi Tarifi - Kazan dibi (Kazandibi Tatlısı) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Ağustos 2012 00:12
Sevda
Kazandibi Tarifi - Kazan dibi (Kazandibi Tatlısı)

Kazandibi Tarifi - Kazan dibi ( Kazandibi Tatlısı)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER:


4bardak süt,


250gr şeker,


1 bardak pirinç unu,


1 paket vanilya,


2 kaşık pudra şekeri

Kazandibi Tarifi


Sütü kaynatın, pirinç ununu az suyla karıştırıp şekerle beraber süte ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kullanacağınız tepsiyi az yağlayıp pudra şekeri serpin, karışımı bu tepsiye dökün. Altının kahverengi olması için tepsiyi ocak üzerinde döndürerek muhallebiyi kızartın. Kullandığınız tepsi büyüklüğündeki başka bir tepsiyi soğuk su ile doldurmuş olun; kızaran muhallebi tepsisini buna batırın. Kazandibi tepsiden kolayca sıyrılacaktır. Soğuduğu vakit tatlıyı karelere bölün, spatula kullanarak kaldırın tabağa katlayarak yerleştirin. Böylece kazan dibinin yanık kısmı da üstte olacak.


Kazan dibi


Malzemeler :


• 1 su bardağı şeker


• 1 litre süt


• 5 çorba kaşığı pirinç unu


• 1 çorba kaşığı margarin


Yapılışı:


Bir tencereye pirinç ununu koyup kısık ateşte hafif sararıncaya kadar kavurun. Daha sonra tencereye sütü ve şekeri ilave edin ve karıştırarak, kaynayıp göz göz olana kadar pişirin.Bir tepsiyi yağlayıp pudra şekeri serpin. Tepsiyi un eler gibi sallayarak, pudra şekerini tepsinin her tarafına yayın. Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı döküp soğumaya bırakın. Daha sonra ocağın üstünde çevire çevire altını kızartın. Soğuduktan sonra dilimleyip, kızarmış kısmı üste gelecek şekilde servis tabağına alın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Başka bir Kazan dibi Tarifi


Malzemeler:

1,5 kg. süt
1,5 bardak toz şeker
1 bardak un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan pudra şekeri
vanilya.

Yapılışı:

Süt, şeker bir tencerede ateşe koyulup kaynatılır. Süt kaynamaya başlayınca içine 1 çay bardağı suda sulandırılan un ve pirinç unu vanilya ilave edilerek karıştırılır. Koyulaşınca ateşten alınır. Tepsi katı yağ ile yağlanır ve üzerine pudra şekeri serpilir. Bir kepçe ile pişen kazandibinden alınıp tepsiye dökülür.

Tepsiye ince bir tabaka halinde sıvanır. Tepsi ocak üzerine koyularak çevrile çevrile dibi tamamen tutuncaya kadar pişirilir. Bu arada kalan kazandibine yağ ilave ederek mikserle sakızlaşıncaya kadar çırpılır. İyice kahverengıleşen tepsinin üzerine dökülerek dinlendirilir. Bir gün bekletilir. Spatula yardımı ile tepsiden kaldırılıp ters çevrilerek tabağa servis yapılır.


Afiyet olsun.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kazandibi Tarifi

6 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ:
15 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ:
15 DAKİKA
Kazandibinin özlü ve lezzetli olmasını temin için, pirinç ununu kendiniz evde hazırlayınız. Bunun için pirinci el dayanabilecek kadar sıcak suda 5-6 saat ıslatıp, sonra kuruladıktan sonra, incecik dövüp, eleyip, tekrar büyük parçaları dövmek suretiyle hazırlayabilirsiniz. Pirinci kahve değirmeninde çekebilirsiniz. Diğer bir şekil de, katı muhallebİde olduğu gibi sübye hazırlayarak da yapabilirsiniz.

Malzemeleri:
1 litre süt
125 gr. pirinç unu veya
150 gr. pirinç
1/2 paket vanilya
250 gr. tozşeker
15-20 gr. pudra şekeri (1 çorba kaşığı)
Yapılışı:
1) Sütü temiz bakır bir tencereye koyup, kaynatınız.
2) Sonra, şekeri ve azıcık su ile ıslatılmış pirinç ununu veya hazırladığınız subyeyi katınız.
3) Mütemadiyen karıştırarak 10-15 dakika pişiriniz.
4) Hafif yağlanmış ve ince bir tabaka halinde pudra şekeri serpilmiş bir tepsiye boşaltıp, yayınız.
5) Altının kızarmasını temin ettikten sonra, altının hemen kalkması için tepsiyi ateşten aldıktan sonra, derhal tepsinin altını soğuk suya batırınız.
6) Soğuk suda tepsinin altını 1-2 dakika tuttuktan sonra, alıp, muhallebiyi soğumaya bırakınız.
7) Muhallebi iyice soğuyunca kare veya dikdörtgenlere kesip, yatay bir spatulayla, yanık kısmı kazıyarak muhallebileri kaldırın, ikiye katlayınız.
8) Yanık kısmı üsts gelmek üzere servis tabağına veya birer kişilik tabaklara koyarak, servis yapınız.



Afiyet olsun.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kaynak: Alıntılar

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı