IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çay Demlemenin Püf Noktaları Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Ağustos 2012 17:06
Liaaa
Çay Demlemenin Püf Noktaları


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Çay demliğinin metal olmaması ve deterjan ile temizlenmemesi gerekmektedir. Demlikler porselen, toprak veya cam olmalıdır.

Çayı sakladığınız yer de çok önemlidir. Nemli ve sıcak ortamdan uzakta kavanozda saklanmalıdır. Uzun süre bekletilmemeli, kısa sürede tüketilmelidir.

Çayı beklemiş suda demlememek gerekir. Taze suda demlenen çayın lezzeti daha güzel olacaktır. Uzun sürede değil kısa sürede çay suyunu kaynatın. Kaynatılıp soğutulmuş suyu tekrar kaynatmayın.

Demliği önceden ısıtmak da önemlidir. Sıcak su soğuk demliğe döküldüğünde ısı kaybeder ve demlenme süresini uzatır.

Farklı çayların demleme süresi değişiklik gösterir. En çok kullandığımız siyah çayların demleme süresi 5 dakikadır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı