IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Napoli Usulü Kuzu Pirzolası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Eylül 2012 18:11
diShy
Napoli Usulü Kuzu Pirzolası

Malzemeler

• 15 adet kuzu pirzolası (kişi başına 3 kalem hesabı ile 5 kişi için)

• tuz

• taze çekilmiş karabiber

• 3 yumurta

• 60 g (1/2 su bardağı) un

• l su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu

• 30 g (2 çorba k.) Sana

• 60 g konkase domates (bkz. sayfa 107) 125 mi (1/2 su bardağı) domates

Sosu

• 150 g spagetti

• 30 g (7 1/2 çorba k.) rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri

Napoli Usulü Kuzu Pirzolası tarifi

Hafifçe inceltilmiş ve fazla yağlan alınmış kuzu pirzolalarını önce una,sonra yumurtaya bulayın.
Aynı pirzolaları bu kez galeta ununa veya tercihen iri ufalanmış bayat ekmek içine bulayın.Bir tavada Sana’yı kızdırıp,pane edilmeye hazır pirzolaları alt üst ederek her iki yanları da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.Garnitür için spagettiyi kırmadan kaynar suya koyup diri kalacak biçimde haşlayın ve üzerine domates sosunu ilave edip pane edilmiş kuzu pirzolaları ile servis yapın.

HAZIRLANIŞI

Kuzu pirzolalarının fazla yağlarını kesip,atın. Tuz ve biberi serpin.Yumurtayı bir çorba kaşığı su ilave ederek çırpın.Pirzolaları sırasıyla una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin.
Bir tavada Sana’yı eritin.Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup alt üst ederek 7-8 dakika,her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.Sana’yı bir tencerede orta ateşte eritin.Yağ kızınca konkase domatesi katıp, ara sıra karıştırarak,birkaç dakika pişirin. Domates sosunu katın.Bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ateşten alıp,sosu sıcak olarak bir kenarda bekletin.Bu arada orta boy bir tencerede spagettiyi kırmadan, yaklaşık 10-12 dakika,hafif diri kalacak biçimde pişirin.Bir süzgece aktararak süzün.Bir kaba aktarın.Sosu ilave edip,tekrar karıştırın.Tabağa dizdiğiniz pane pirzolaların yanına spagettiyi ilave edin ve üzerine peyniri serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı