IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çikolatalı Mousse tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Ekim 2012 19:31
ufukcingay
Cevap: Çikolatalı Mousse tarifi

oy oy oy.....
21 Eylül 2012 11:42
Violent
Cevap: Çikolatalı Mousse tarifi

Ezgi Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Mause diye okudum başlığı. Ay ne iğrenç diyordum tam
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Allah seni napmasin koptum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
21 Eylül 2012 11:18
Ezgi
Cevap: Çikolatalı Mousse tarifi

Mause diye okudum başlığı. Ay ne iğrenç diyordum tam
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
21 Eylül 2012 10:39
Violent
Çikolatalı Mousse tarifi

Çikolatalı Mousse tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ÇİKOLATALI MOUSSE (MUS) Malzemeler:
240 gram bittersweet (%70 kakao) çikolata, ince doğranmış
1/3 su bardağı (80 ml) tam yağlı süt
3 çorba kaşığı şeker
1/8 çay kaşığı tuz
2 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı
200 ml krema, soğuk

Yapılışı
Daha sonradan süt kremasını çırpmakta kullanacağınız orta boy bir karıştırma kabını ve bir tel çırpıcıyı soğumak üzere buzluğa koyun. Bunları soğutmak kremayı daha kolay çırpmanıza, çırpıldığında yağ parçalarının birbirine daha sıkı tutunmasına ve dolayısıyla daha başarılı bir krema elde etmenizde yardımcı olur.Çikolatayı benmari usulü eritin, eridikten sonra benmariden alıp bir kenarda bekletin.


Yumurta sarılarını orta boy bir karıştırma kabında çatalla hafifçe çırpın ve bir kenara ayırın.Ufak boy bir tencerede süte şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın ve kaynama noktasına getirip ateşten alın.Kaynamış sütü yumurta sarılarının üzerine damla damla dökerek bir tel çırpıcı yardımıyla çırpmaya başlayın. Sütü başlangıçta azar azar eklemeniz gerekiyor, aksi taktirde yumurta sarıları çok çabuk pişip katılaşır. Kaynamış sütün yarısı bu şekilde azar azar eklendiğinizde yumurta sarıları da yeterince ısınmış olacaktır; sütün geri kalanını bir seferde dökebilirsiniz.Sütlü karışımı erimiş olan çikolataya ekleyip biraraya gelene kadar karıştırın.Ayrı bir karıştırma kabına yumurta beyazlarını koyun, benmariye oturtun ve dokunduğunuzda vücut sıcaklığından biraz daha sıcak olana kadar aralıksız çırpın.


İyice ısındığına emin olduktan sonra benmariden alıp tuzu ekleyin ve tel çırpıcıyı kaldırdığınızda ucundaki yumurta beyazı havada kalacak şekilde kıvam alana kadar çırpın.Yumurta beyazlarının üçte birini çikolatalı karışıma ekleyip yedirin. Geri kalan kısmını da ekleyip, bu sefer çok fazla havasını kaçırmamaya dikkat ederek daha hafif hareketlerle yedirin.


Buzlukta soğuyan karıştırma kabına kremayı döküp ters çevirdiğinizde akmayacak sertliğe gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip, tekrar söndürmemeye özen göstererek karıştırın.Kuplara bölüştürüp 2 saat kadar soğuttuktan sonra servis yapın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Afiyet olsun …




Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı