06 Ekim 2012 10:51 | |
Aria | Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama) Canım çekti, anneme yaptırayım bugün :p |
05 Ekim 2012 19:34 | |
ufukcingay | Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama) offf diorum oooooof ooooof Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
11 Mayıs 2012 15:56 | |
Envy | Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama) Aşık olunulası tat! (Tabi has Trabzon tereyağı ve iyi bir peynir ile yapıyorsanız) Çok severim kuymağı, Rize usulünü. Yemek için özlemeye gerek yok, ben her an yiyebilirim galiba Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
11 Nisan 2012 10:54 | |
blazeofglory | Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama) Kuymak diye yazılıyor olsa da biz karadenizliler "oğa guymak deruk" Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. son derece basit olup da bu kadar besleyici ,doyurucu ve leziz bir yemek olabilirmi yahu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ay lav yu guymak :P |
11 Nisan 2012 10:51 | |
Violent | Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama) Bir karadenizle ağzımın suyu aktı şu anda diyebilirim. Ekmeğinizi bandırıp yiyeceksiniz kibar yenmez yoksa zevki çıkmaz. Özelliklede en güzel yeri dibidir ilk defa yiyecek olanlara bilgi : ) Pylş İçin Tşkler. |
14 Şubat 2012 08:57 | |
Ein | Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama) Daha pazar sabahı yedim, miss gibii.. Hele o tellisiiii :p |
13 Şubat 2012 23:15 | |
Melodram | Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama) Rize usulü güzeldir, en son yazın Artvin'den dönerken yemiştim, birkaç yıl özledikten sonra yemek daha keyifli oluyor. |
13 Şubat 2012 23:10 | |
Aria | Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama) Rize usulü harikadır. O peynir erir, tel verir. Ohhh ohhhhhhhh Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Trabzon usulü de yedim, yok yok mıhlama gibi değil. |
13 Şubat 2012 23:08 | |
AnqeL | Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama) Trabzon usulü Mısır unu yağla kavrulmaz. Yağ eritildikten sonra minci peyniri ilave edilir ve peynir hafif eriyince yağ yanmadan su eklenir. Daha sonra mısır unu yavaş yavaş karıştıralarak eklenir. Fokurdamaya başlayınca karıştırma işlemi bırakılır ve tereyağının kuymağın üstünde birikmesi beklenir, sıcak servis yapılır. Rize usulü Genişçe bir tavada tereyağı eritilip, mısır unuyla hafif kavrulur. Burada kullanılan mısır unu, balıkların kızartılırken bulandıkları mısır unundan daha kalınca öğütülmüş olandır. Ama diğeriyle de yapılabilir. Trabzon tereyağı kendine has reyhasıyla mısır ununu pembeleştirince kaynar su ilave edilir ve iyice karıştırılır. Bir süre sonra yağ kendini göstermeye başlar. Erzurum'a ait telli peynir ilave edilir ve kısa süre hızlıca karıştırılır. Iğdır usulü Tavaya yağ konularak eritilir. Eritilen yağa sarıkök ilave edilir. Diğer tarafta bir kap içerisinde hazırlanmış su, un, tuz karışımı erimiş yağın içine yavaş yavaş dökülüp hızlı hızlı karıştırılır. Pişince ateşten alınıp üstüne kepleme dökülür. “kepleme”: Nabat şekeri, tarçın, akkök, muğek ve karabiberden oluşan, İrandan gelen bir karışımdır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |