30 Ekim 2012 11:57 | |
Liaaa | Çağan Tatlısı Çağan Tatlısı Malzemeler: 4 su bardağı süt 200 gr> margarin 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya İçi: 20 adet bebe bisküvisi, 2 adet doğranmış muz Üzeri için: 1 paket çikolata sos, 2 su bardağı süt Yapılışı: Margarin eritilir, un katılır> Hafif kavrulur> Süt ve şeker ilave edilir> Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir> Vanilya katılır> İçine bebe bisküvileri ve doğranmış muzlar katılır> Islatılan kalıba( mümkünse dilimli kek kalıbı) muhallebi dökülür> Muhallebi soğuyunca dolaba konur> Daha sonra kalıptan çıkarılan pastanın üzerine 2 su bardağı süt ile pişirilen ve karıştırılarak soğutulan çikolata sos dökülür Alıntı |