IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Elmasiye Nasıl Yapılır Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
30 Ekim 2012 11:59
Liaaa
Elmasiye Nasıl Yapılır

Elmasiyenin Türk mutfağına mı, yoksa yabancı mutfağa mı ait olduğu tartışma konusudur.

Bu da jelatin isminin bize yabancı oluşundan ileri gelmektedir.

Seneler önce elmasiye, mutfağın zor yapılan lüks tatlısı idi. Bugün hafifliği bakımından her yerde tercih edilir bir tatlısı olmuştur.

Bilhassa her çeşit yumuşak meyvalarla, kaymakla derin olmayan ayaklı bardaklarda yapılması tercih edilmelidir.

Bardakların büyüklüğüne göre 100 gramdan 200 gr. kadar likid alırlar. 150 gr.lık bardaklar ideal porsiyonluklardır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı