30 Ekim 2012 21:16 | |
Zen | Pavlova Pastası 1 Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Pandispanya unu yumurta, su ve rom ile 7-8 dakika çırpın. 1 çay bardağı antep fıstığını da ilave edip iyice karıştırın. 26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba dökün ve pişirin. Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 35-45 dakika Fırından çıkartıp soğutun. Sütü derin bir kaba alın, kahveyi ekleyip karıştırın. Üzerine pasta kremasını ekleyip 2-3 dakika çırpın. İsteye göre içine 1 yemek kaşığı rom ilave edin. Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Arasına kahveli kremadan sürün ve çikolata rendesi serpin. İkinci katı kapatın ve pastanın tamamını kremayla kaplayın. Üzerini Antep fıstığı ve çikolata rendesi ile süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın. |