01 Kasım 2012 16:49 | |
Zen | Pastırmalı yaprak sarması Yarım kg salamura asma yaprağı 100 gr pastırma 1,5 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı salça 1 çay bardağı sıvıyağ Yarım demet maydanoz 1 adet iri domates Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı karabiber 2,5 su bardağı et suyu Salamura yapraklar en az 4 saat önceden bol suya ıslatılır. Pastırma ince doğranır. Üzerine yıkanmış pirinç, ince kıyılmış soğan, maydanoz, salça, rende domates, tuz, karabiber ve sıvıyağ katılır, karıştırılır. Yaprakların damarlı kısmı üste gelecek şekilde tabağa yayılır. Üst kısmına yeteri kadar iç konur. Sağdan ve soldan katladıktan sonra fazla sıkı olmayan bir rulo yapılır. İç bitene kadar işlemler tekrarlanır. Düz bir tencereye dizilir. Üzerine et suyu gezdirilir. Kapaklı olarak, orta ateşte 35-40 dakika pişirilir |