IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Şöbiyet Tatlısı tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Kasım 2012 19:43
Zen
Şöbiyet Tatlısı tarifi

Malzemeler
8 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka)

300 gr. çekilmiş ceviz

2 kaşık toz antep fıstığı veya ceviz

350 gr. tereyağ

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı dolusu irmik

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su


Hazırlanışı
  • Bir kaç damla limon suyu
  • Sütün içine irmiği ekleyip ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğutun. Çok katı olursa süt ile açabilirsiniz. Bu kaymağı olacak.
  • 8 kat yufkayı 8 cm. karelik parçalara bölün.
  • Her kareye bir tatlı kaşığı kaymak ve 1 çay kaşığı ceviz koyup muska şeklinde kapatın.
  • Tepsiye muskaların uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizin.
  • Diğer sırada şöbiyetleri ters gelecek şekilde yerleştirin.
  • Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.
  • Tatlının her yerine şekilde üzerlerine gezdirin.
  • 180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Şöbiyetler piştiği sırada şerbetini hazırlayın Su ve şekeri birlikte 15 dk. kadar kaynatıp limon suyunu ilave edip ılınmaya bırakın.
  • Şöbiyet çıktıktan sonra üzerine şerbetini dökün.(İkisi de ılık olmalı)
  • Şerbetini çekip soğuduktan sonra fıstıkla veya cevizle süsleyin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı