03 Kasım 2012 19:28 | |
Zen | Cevizli Kadayıf Malzemeler 1 su bardağı ceviz içi Yarım kilo tel kadayıf 1 kilogram toz şeker 2,5 bardak su 200 kilogram tereyağı 1 çorba kaşığı dut pekmezi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı Toz şeker ile suyu ocağa koyunuz. 5 dakika kaynatınız. Soğuması için bekletiniz. Genişçe bir tepsiyi yağlayınız ve içine 1 çorba kaşığı pekmezi dökerek tepsinin her yanına yayınız. Cevizleri dövünüz. Yağı eritiniz ve soğuduktan sonra kadayıflarla harmanlayınız. Kadayıfların yarısını tepsiye döşeyiniz, üstüne ellerinizle güzelce bastırınız ve cevizleri eşitçe serpiniz. Ayırdığınız kadayıfları da üstüne tekrar yayınız ve yeniden bastırınız. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp ısıtınız ve kadayıfı fırına sürünüz. Üzerisi pembeleşinceye kadar pişiriniz. Fırından çıkınca sıcakken üzerine soğuyan şerbetini eşit olarak kepçe ile dökünüz. Soğuyunca servis ediniz. Afiyet olsun |