IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ahududulu Ve Naneli Bavarois Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Kasım 2012 19:34
Zen
Ahududulu Ve Naneli Bavarois

Malzemeler (6 kişilik)

4 su bardağı (450 g) taze ya da donmuş ahududu (vişne, çilek ya da böğürtlen)
2 yemek kaşığı (30 g) pudra şekeri
2 yemek kaşığı (30 ml) limon suyu
1 yemek kaşığı (15 g) ince kıyılmış taze nane
2 yemek kaşığı (30 g) toz jelatin
5 yemek kaşığı (75 ml) kaynamış su
1+ 1/4 su bardağı (300 g) az yağlı krema
1 su bardağı (250 g) yoğurt
Süslemek için;
Taze nane filizi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1- Ahududuların birkaç tanesini süsleme için ayırın. Kalanları mutfak robotunda ya da blender’da ezin. Pudra şekerini ve limon suyunu da ilave edip, yumuşak bir püre haline gelene kadar blenderde çekin.
2- Ahududuların çekirdeklerini çıkarmak içinpüreyi süzgece dökün. Süzdüğünüz karışmı bir sürahiye döküp, naneleri ekleyin,
3- 1 tatlı kaşığı jelatini, 2 yemek kaşığı kay-nar suya dökün. Çözülene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çözülünce, meyve püre-sinin 2/3 su bardağı kadarına ilave edin.
4- Bu jöleyi, 1 Lt sıvı alabilecek derinlikte bir kek kalıbına dökün. Kıvamını bulana kadar buzdolabında bekletin. Kalıbı hafifçe sallayarak, jöle karışımının her tarafa yayılmasını sağlayın. Tamamen donana kadar buzdolabında bekletin.
5- Krema ve yoğurdu bir kasede çırpıp kalan meyve püresine karıştırın.Kalan jelatinide kaynar suda eritip bekletmeden karışıma ilave edin.
6- Ahududulu karışımı kalıba döküp, sertleşene kadar buzdolabında bekletin. Sıcak su dolu bir kaseye kalıbı batırıp hemen çıkarın ve servis tabağına ters çevirerek koyun. Kalan ahududularla ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı