18 Mayıs 2013 23:29 | |
Violent | Cevap: Böğürtlen reçeli Böğürtlen Reçeli Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Böğürtlen Reçeli Yapılışı Böğürtlenleri bol suda yıkayın. Suyu süzülene dek süzgeçte bekletin. Tencereye aktarın. Üzerine tozşekeri ilave edin. 1 gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün kısık ateşte bir saat pişirin. Üzerinde oluşan köpüğü tahta kaşık yardımıyla temizleyin. Ateşin üzerinden indirdikten sonra 2-3 damla limon suyunu ekleyin. Ilınana kadar bekletin. Kavanozlara doldurun. İyice soğuduktan sonra kavanozun kapağının sıkıca kapatın. Serin bir yerde bekletin. |
03 Kasım 2012 19:59 | |
Zen | Böğürtlen reçeli 1 kg. böğürtlen 7-8 su bardağı şeker 1,5 limon Şekeri tencereye koyup üzerine 5 su bardağı su koyunuz. Şeker eriyinceye kadar orta hararetli ısıda karıştırınız. Kaynatarak koyu kıvama getiriniz. Böğürtlenleri yıkayınız. Kıvamlı şuruba katıp limon suyu ilave ediniz. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Temizlenmiş, kuru ve ılık kavanozlara boşaltınız. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca örtüp serin bir yerde bekletiniz. |