IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Reçelli Turta Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Kasım 2012 20:03
Zen
Reçelli Turta

120 gr (1 su bardağı) un
1 kahve kaşığı tuz
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağ
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı çok soğuk su
2 çorba kaşığı ahududu reçeli
2 yumurtanın sarısı
90 gr (1 su bardağı) ekmek içi
80 gr (1/3 su bardağı) şeker
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
90 gr (2/3 su bardağı) badem (dövülmüş)
1 limonun suyu
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
2 yumurtanın akı

Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220° C) getirip, ısıtınız.
Orta boy bir kaseye 1/2 kahve kaşığı tuz ile unu eleyiniz. Tereyağı ve margarini küçük parçalara kesip ekledikten sonra, parmaklarınızla ekmek içi görünümü alıncaya kadar una yediriniz. Soğuk suyu katıp bıçakla karıştırınız. Hamuru tezgahta, pürtüksüz oluncaya kadar hafifçe yoğurunuz. (Hamur çok kuruysa biraz daha soğuk su katınız.) Kaseyi suyla çalkalayıp, kuruladıktan sonra, hamuru top yapıp kaseye koyunuz. Kasenin üstünü nemli bir bezle örtüp, buzdolabında 30 dakika soğutunuz.
Hamuru buzdolabından alıp, hafifçe unlanmış tezgahta 20 cm çapında bir daire biçiminde açarak, merdane ya da oklava yardımıyla, hafifçe yağlanmış bir tepsiye yerleştiriniz. Hamurun üstüne reçel sürünüz. Yumurta sarılarını orta boy bir kaseye koyarak, iyice çırpınız. Ekmek içi, şeker, eritilmiş tereyağı, badem, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip, iyice karıştırınız. Yumurta aklarını kalan 1/2 kahve kaşığı tuzla kar haline gelinceye kadar kabarttıktan sonra, yumurta sarılı karışıma katınız. Bu karışımı reçel katının üstüne sürüp, turtayı fırının orta katına yerleştirerek 30 dakika, iç kısmı sertleşip üstü hafifçe pembeleşinceye kadar pişiriniz. Turtayı fırından alıp, ılındırdıktan sonra servis ediniz.

Not: Geleneksel İngiliz tatlısıdır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı