IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Gerdan Baklava Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Kasım 2012 21:59
Zen
Gerdan Baklava


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • Yeteri kadar Tuz
  • 1 Su Bardağı Süt
  • Yarım Kilogram Un
  • 1 Su Bardağı Nişasta
  • 5 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
  • 250 Gram Margarin
  • 250 Gram Tereyağı
  • 4 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • 1 Kilogram Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 1 Çay Kaşığı Limon Suyu (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Yumurta, sıvıyağ, tuz, süt ve unu derin bir kapta yoğurup, 2 saat dinlendirin. 4 adet bezeye ayırın. Bezelerin arasına nişasta serpip, tepsi büyüklügünde açın. Yufkanın üzerine ceviz serpin. Kenarlarından buruşturup, 4 parmak genişliğinde büzün. Tepsinin genişliğinde kesin. Tepsiye yerleştirin. Yufkalarin tümünü bu şekilde hazırlayın. Margarin ve tereyağini eritip, sicakken yufkalarin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında pembelesene dek pisirin ve sogumaya birakin. Serbeti hazirlamak için, su ve tozsekeri kaynatin. Limon suyunu ilave edip, ocaktan alın. Sıcak serbeti yufkalarin üzerine gezdirip, dilimleyin. Cevizle süsleyip, servis yapın

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı